top of page

Tinnitus

Det finns mycket att göra för den som har fått tinnitus.Att drabbas av tinnitus kan för en del vara en stor plåga och orsaka sömnlöshet och panikkänslor. Andra tar det på ett helt annat sätt och tänker inte så mycket på det. Hur kan det vara så olika? Att få ordentlig kunskap om tinnitus och vilka olika orsaker det finns till det, är en mycket viktig del i allt omhändertagande om tinnitus.En behandling på mottagningen börjar alltid med ett Nybesök då en noggrann “anamnesupptagning” görs (för att förstå just Din orsak till symtomet tinnitus). Därefter bestäms behandlingsplan, utifrån Ditt vårdbehov. Men alla rekommenderas att gå en Tinnituskurs först, som en första hjälp…På tinnituskursen får Du lära dig om de olika orsakerna till symtomet tinnitus och vad vi kan göra åt det. Du kommer få en förståelse för hur tinnitus kan hänga ihop med din hörsel, dina spänningar och ditt mående i stort. Du får också råd om hur du kan förhålla dig till din tinnitus så det blir mindre framträdande eller till och med försvinner. Det finns tid att ställa frågor och Du får träffa andra med liknande besvär, vilket kan vara skönt. 

 Tinnituskurs 4 timmar – digitalt via Zoom eller på plats på min mottagning 

Att drabbas av tinnitus kan för en del vara en stor plåga och orsaka sömnlöshet och panikkänslor. Andra tar det på ett helt annat sätt och tänker inte så mycket på det. Hur kan det vara så olika? Att få ordentlig kunskap om tinnitus och vilka olika orsaker det finns till det, är en mycket viktig del i allt omhändertagande om tinnitus. Nu kommer en 4-timmars kurs för dig som har fått tinnitus men också för dig som kanske möter andra som har fått det och vill lära dig mer om det och vad man kan göra åt det. 

Innehåll:

-Vad är tinnitus?

-Orsaker till tinnitus (Hörsel-, somatisk- eller ångest/depressionsrelaterad)

-Vad kan man göra åt tinnitus?

-Hörselstrategier

-Ljudkänslighet – När är yttre ljud farligt?

-Hur minska ljudkänslighet

-Hur hantera det tinnitus som kvarstår?

-Kort om KBT och ACT-behandling vid tinnitus.

 

Teori, tips, råd, stöd och delande av egna erfarenheter varvas med en praktisk övning i mindfulnessmeditation och uppmärksamhet kring ljud.

När?

Välj en av följande datum och ange vilken kurs du vill delta i anmälningsformuläret nedan. Kurserna hålls antingen digitalt via Zoom eller på min mottagning på Aschebergsgatan 22 i Göteborg (OBS, då begränsat antal deltagare).  En videolänk skickas som är “säker” och tillåter kommunikation mellan deltagarna om man föredrar att gå kursen digitalt. Väljer man att komma till mottagningen och träffa likasinnade på plats så går det också bra. 

Tinnituskursen pågår under 4 timmar med paus då det behövs. 

Observera att varannan kurs går digitalt och varannan är belägen på min mottagning på Löwen-Åberg Sjukgymnastik på Aschebergsgatan 22. Så boka in dig på rätt kurs. 

Fler tider läggs ut längre fram…

Digitalt via Zoom:
Onsdag 8/5 kl 13:30 – 17:30.

På mottagningen Aschebergsgatan 22:
Onsdag 17/4 kl 13:30 – 17:30.
Onsdag 22/5 kl 13:30 – 17:30.

Onsdag 19/6 kl 13:30 – 17:30.

Anmälan

Klicka på knappen nedan för att ta dig till anmälnings-formuläret!

Kostnad:
Kursen kostar: 975 kr + moms = 1219 kr totalt. Faktura skickas till de som är anmälda om så önskas. Kursavgiften betalas in före kursstart.
Bankgiro: 880-3827 eller Swish 1234539102, Heka AB
Obs! Begränsat antal platser. 

Varmt välkommen!
Helena Löwen-Åberg
Leg fysioterapeut, specialist psykisk ohälsa, MSc.
Steg 1 KBT, mindfulnessinstruktör, processhandledare.

Kontakta mig

KONTAKTA HELENA LÖWEN-ÅBERG

Telefonnummer: 0708-706 121

logga.png

Löwen-Åberg Sjukgymnastik
Aschebergsgatan 22
411 27 Göteborg

E-post: info@heka.nu
Heka AB
Organisationsnummer 556959-3170
Innehar F-skattesedel

bottom of page