top of page
jay-castor-7AcMUSYRZpU-unsplash.jpg

Tinnitusrehabilitering

Det finns mycket att göra för att lindra tinnitus… 

Att drabbas av tinnitus kan för en del vara en stor plåga och orsaka sömnlöshet och panikkänslor. Andra tar det på ett helt annat sätt och tänker inte så mycket på det. Hur kan det vara så olika? Att få ordentlig kunskap om tinnitus och vilka olika orsaker det finns till det, är en mycket viktig del i allt omhändertagande om tinnitus.

En behandling på mottagningen börjar alltid med ett Nybesök då en noggrann “anamnesupptagning” görs (för att förstå just Din orsak till symtomet tinnitus). Därefter bestäms behandlingsplan, utifrån Ditt vårdbehov. Men alla rekommenderas att gå en Tinnituskurs först, som en första hjälp…

På tinnituskursen får Du lära dig om de olika orsakerna till symtomet tinnitus och vad vi kan göra åt det. Du kommer få en förståelse för hur tinnitus kan hänga ihop med din hörsel, dina spänningar och ditt mående i stort. Du får också råd om hur du kan förhålla dig till din tinnitus så det blir mindre framträdande eller till och med försvinner. Det finns tid att ställa frågor och Du får träffa andra med liknande besvär, vilket kan vara skönt. 

 Tinnituskurs 4 timmar – digitalt via Zoom eller på plats på min mottagning 

Att drabbas av tinnitus kan för en del vara en stor plåga och orsaka sömnlöshet och panikkänslor. Andra tar det på ett helt annat sätt och tänker inte så mycket på det. Hur kan det vara så olika? Att få ordentlig kunskap om tinnitus och vilka olika orsaker det finns till det, är en mycket viktig del i allt omhändertagande om tinnitus. Nu kommer en 4-timmars kurs för dig som har fått tinnitus men också för dig som kanske möter andra som har fått det och vill lära dig mer om det och vad man kan göra åt det. 

Innehåll:

-Vad är tinnitus?-Orsaker till tinnitus (Hörsel-, somatisk- eller ångest/depressionsrelaterad) -Vad kan man göra åt tinnitus?-Hörselstrategier -Ljudkänslighet – När är yttre ljud farligt?-Hur minska ljudkänslighe t- Hur hantera det tinnitus som kvarstår? – Kort om KBT och ACT-behandling vid tinnitus Teori, tips, råd, stöd och delande av egna erfarenheter varvas med en praktisk övning i mindfulnessmeditation och uppmärksamhet kring ljud.

När?

Välj en av följande datum och ange vilken kurs du vill delta i anmälningsformuläret nedan. Kurserna hålls antingen digitalt via Zoom eller på min mottagning på Aschebergsgatan 22 i Göteborg (OBS, då begränsat antal deltagare). 

Väljer du att gå digitalt skickas en videolänk som är “säker” och tillåter kommunikation mellan deltagarna om du föredrar att gå kursen digitalt.

Väljer du att komma till mottagningen och träffa likasinnade på plats så går det också bra. 

Digitalt via Zoom:

Onsdag 8/5 kl 13:30 – 17:30.

På mottagningen Aschebergsgatan 22:
Onsdag 22/5 kl 13:30 – 17:30.

Onsdag 19/6 kl 13:30 – 17:30.

Observera att vissa kurser går digitalt och andra är belägna på min mottagning på Löwen-Åberg Sjukgymnastik på Aschebergsgatan 22. Så boka in dig på rätt kurs.

Fler tider läggs ut längre fram…

 

Kostnad: 

 


Kursen kostar: 975 kr + moms = 1219 kr totalt. Faktura skickas till de som är anmälda om så önskas. Kursavgiften betalas in före kursstart.
Bankgiro: 880-3827 eller Swish 1234539102, Heka AB
Obs! Begränsat antal platser. 

Anmälan

Klicka på knappen nedan för att ta dig till anmälnings-formuläret!

Deltagares kommentarer efter att ha gått Tinnituskursen:

Deltagare 1

”Jag har fått mycket bekräftelse och nya perspektiv. Jag bär med mig en känsla av behärskning, kontroll och en lättnadskänsla.”

Deltagare 2

”Jag tror inte längre att jag kommer bli tokig av tinnitus, jag tror jag kommer klara det bra framöver. Kommer redan idag börjat använda mina hörapparater.”

Deltagare 3

”Att jag måste lära mig att slappna av och acceptera tinnitus, inte vara så rädd och panikslagen, våga börja träna på att tåla ljud och träna kroppen. Våga flyga. Nu befinner jag mig i kris – är helspänd.”

Deltagare 4

”Detta var jättespännande. Bra information, med fördjupad kunskap. Det känns hoppingivande.”

Deltagare 5

”En fascination över örats mirakel. Helheten i kropp och hjärna och andra funktioner och hur det kan påverkas av varandra som helhet.”

Deltagare 6

”Jag förstår nu att det är flera faktorer som är orsak till min tinnitus. Jag ska försöka att ignorera det.”

Deltagare 7

”Jag går med lätta steg härifrån och med stor glädje. Jag förstår mer hur hela min smärtproblematik hänger ihop med tinnitus och den fungerar och påverkas av t ex spänningar och stress. Jag ska fortsätta spela mitt instrument.”

Deltagare 8

”Att tänka positivt, vara mindre rädd för att det ska bli värre. Jag tycker det är skönt att slippa rädslan för tinnitus.”
Helena Löwen-Åberg
Leg fysioterapeut, specialist psykisk ohälsa, MSc.
Steg 1 KBT, mindfulnessinstruktör, processhandledare.
Varmt välkommen!

Jag samarbetar med Christer Borg, leg. psykolog och psykoterapeut som har egen erfarenhet av tinnitus och vestibulärt bortfall genom att han lever med det sedan ett antal år. Han har mottagning i Majorna, nära Mariaplan, i en del av en lägenhet där han tar emot personer och par för stöd- och bearbetande samtal samt kortare psykoterapeutiska behandlingar. 
Välkommen att ta kontakt för mer info.

Mail: borggbg@gmail.com  
Mobil: 070-6585016  
Hemsida: borgpsykologtjanst.se

Kontakta mig

KONTAKTA HELENA LÖWEN-ÅBERG

Telefonnummer: 0708-706 121

logga.png

Löwen-Åberg Sjukgymnastik
Aschebergsgatan 22
411 27 Göteborg

E-post: info@heka.nu
Heka AB
Organisationsnummer 556959-3170
Innehar F-skattesedel

bottom of page